Porsche 718 Cayman GT4

Porsche 718 Cayman GT4

I dessa digitala tider så föds ibland analoga drömmar. Sedan en tid tillbaks har jag varit nyfiken på att prova en GT bil från Porsche. Jag vill uppleva en sugmotor tillsammans med manuell växellåda.

Varför kanske någon frågar sig?

Drömmar föds ofta från ursprung. Idag är bilar mekaniska och elektroniska fantastiska underverk som förenklar vår vardag på ett bekvämt samt praktiskt sätt. För mig som har haft körkort i 37år kan komma ihåg den pirrande känslan när man satte sig bakom ratten. Bilar med personlighet och små egenheter, långt ifrån perfekta. Äventyret att bege sig ut på en roadtrip med en bil som kunde bjuda upp till upplevelser av skiftande uppskattning.

Kan en ny bil ge en avskalad naken körkänsla?

Jag vill inte missbruka adjektiv och urholka dess betydelse. Men att köra en Porsche 718 Cayman GT4 är en upplevelse av att köra bil. Utmaningen för mig börjar redan vid insteg. Att kliva in och ur bilen på ett värdigt sätt är förunnat de som är viga och vältränade. Jag tillhör inte den kategorin. Men när jag väl sitter i skalstolen så överaskas jag av bekvämligheten. Stolen omfamnade min 187cm långa kropp och jag kände mig välkommen. Hittade en mycket bra körställning och jag kände mig direkt bekväm bakom ratten. Bara att rulla ut från Porsche Center Malmö med ett lågt mullrande.

När jag styr ut på de små slingriga skogsvägarna så blir det väldigt tydligt vilken maskin detta är. Den tillåter mig med mina begränsade körkunskaper att få uppleva en liten glimt av hur det är att vara en duktig sportbilsförare. Bilen svarar direkt på mina kommando och förmedlar min handling ner i asfalten. När jag varvar upp så blir jag rikligt belönad och jag börjar spontant att skratta av ren körglädje när jag skär mig igenom skogen med kirurgisk precision. Det är jag som begränsar bilen, inte bilen som begränsar mig.

Jag hoppas nu att ni förstår vad jag menar med analog dröm!