Familjefoto – Strandmiljö i Lomma

Familjefoto - Lomma
Familjefoto - Lomma
Familjefoto – Lomma

Utnyttja kvällssolen till bilder i familjealbumet. Det finns en del knep man kan använda sig av och även som variation av bilderna. I detta fallet valde jag att göra en panorama för att få med miljön. Det kan förstärka känslan i bilden. Här är det Lomma strand som får dela med sig av sin miljö och ge en känsla av fritid & frihet. Nästa val jag gjorde var att välja en tele optik, Nikon AF-180/2,8 IF ED för att trycka i hop bilden. Eftersom Wilma är en liten hund positionerade jag Camilla i en sittande ställning och lät hennes hand symbolisera kontakten mellan hund och människa. Jag kom då även närmar Camilla & Wilma tack vare komprimeringen i höjdled. Tänk på att inte placera din modell så att hon/ han får problem med solen. Wilma har en ljus päls som reflekterar ljuset kraftig. Om pälsen är i solen kommer den att fräta ur och tappa all textur om bilden i övrigt skall vara korrekt exponerad. Lösningen är skugga eller två exponeringar, varav den ena är korrekt exponerad på Wilma och den andra exponeras på Camilla. Sedan är det alltid trevligt med ögonkontakt. 🙂

Nikon D3x | AF-180/2,8 IF ED | @ f4 | 1/40 | iso 800 | Stativ Feisol CT-3472LV 

1 reaktion på ”Familjefoto – Strandmiljö i Lomma

Kommentarer inaktiverade.