Bygga WordPress tema?

Jag har haft lite funderingar i helgen på hur jag skall ställa mig till att bygga hemsidor. Det är egentligen fotograferingen som jag skall sälja till mina kunder. Men mina kunder är ofta små företag som behöver hjälp med en annons då och då, trycksaker, manualer,  hemsidan, samt bilder till alla nämnda områden. Det verkar som om de uppskattar om de har ett nummer de kan ringa för att fixa allt.

Vad har detta då med mina funderingar att göra? Jo, om man skall göra en hemsida till ett litet företag så vill de ofta inte bli för beroende av en webmaster. Man vill inte behöva ringa/ maila så fort man vill lägga in en nyhet osv. Om man vill ha den lösning så fastnar de ofta på webhotell som tillhandahåller den tjänsten. Ofta innebär det att man får betala mycket pengar för hotellet samt att man är funktion och layout begränsad.

Det fick mig att fundera på alternativa lösningar där man inte är så beroende av webhotell eller någon som knappar kod när man väl har layout klar. Jag kom fram till att jag kan designa hemsidan efter kundens unika önskemål och med lite php programmering göra om den till ett WordPress tema. Ladda upp WordPress motorn samt temat på servern, sedan ge företag en enkel utbildning för att lägga in eget material. Underbart, kunden kan då relativt enkelt fylla sidorna med den information de vill utan att bli beroende av någon som skall knappa lite kod.

Denna lösning är inte på något sätt unik, utan det finns de som jobbar så i dag. Men frågan är om även jag skall göra det eller blir jag för splittrad i min verksamhet?