Hasselblad HCD 4/28

Lomma-121226-3

 

Lomma Strand

Fick möjligheten att testa vidvinkelobjektivet Hasselblad HCD 4/28. Brännvidd 28mm motsvarar c:a 21-22mm på min Nikon D3x och jag tycker det är en lite för stor bildvinkel rent allmänt, men den fungerar fantastiskt fint till landskapsfotografering. Alla Hasselblads obkjektiv jag har testat så här långt är rent optiskt helt fantastiska. Tidigare var jag otroligt nöjd med bildkvaliteten som min Nikon D3x levererade och jag har länge funderat över steget upp till mellanformat men tyckt att skillnaden kanske inte är så stor ändå. Jag har laddat ner bilder och jämfört med mina egna bildfiler men aldrig kunnat jämföra under samma förutsättningar. Nu när jag har den möjligheten så ångrar jag inte mitt inträde i mellanformats världen, skillnaden är större än jag förväntade mig!