Tulpaner

Tulpaner-130119_A_6136258

 

Med enkla medel kan man fixa till en liten hemmastudio för fotografering av stilleben. Till denna bilden använde jag mig av en halogenlampa från IKEA. Jag placerad blommorna i ett mörkt rum en bit ifrån alla väggar så att jag inte får med reflekterat ljus i bilden. Såg till så att ljuset är riktat med liten spridning då jag ville ha en mörk omgivning. Letar upp en vinkel som ger ett snyggt ljus och bra skuggor. Här valde jag att komponera bilden med två diagonala linjer i kors med hjälp av blommorna och ljuset diagonalt från ena hörnet för att även skapa ett kors av ljusets på mitten. Kameran på ett stativ och en bild är skapad. 🙂

Tekniska detaljer: Hasselblad H4D-50 | Extension Tube H 13mm | HC 2,2/100 | f11 | 1/8s | iso 100 | Tripod Feisol CT-3472LV